ua en ru

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо двох депутатів Васильківської міськради за підозрою в підготовці теракту

За матеріалами СБ України 24 серпня 2011 року Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу щодо двох депутатів Васильківської міської ради за ознаками готування до вчинення терористичного акту, виготовлення та зберігання з метою розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення терористичних актів та незаконного зберігання вибухових речовин і боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Також слідчим відділом УСБУ в Київській області порушено кримінальну справу проти громадянина Ш. за ознаками терористичної діяльності.

На даний час призначено низку експертиз для дослідження вилучених у підозрюваних предметів. Встановлюється причетність до вчинених злочинів інших осіб, вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу щодо затриманих.

Названі особи затримані за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 14 та ч.2 ст. 258, ч.1 ст. 258-2 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Під час проведення обшуків за місцем проживання цих осіб виявлено вибухову речовину - тротил, бойові набої, схему виготовлення саморобного вибухового пристрою, листівки з погрозами щодо вчинення вибуху та інші заборонені до вільного обігу предмети.

Раніше прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що троє затриманих за підозрою в підготовці до здійснення теракту були відпущені на свободу.