ua en ru

Генпрокуратура та СБУ провели повторні обшуки у міськраді Харкова

Генпрокуратура та СБУ провели повторні обшуки у міськраді Харкова Фото: Генпрокуратура (УНІАН)

Обшуки пройшли у справі про незаконне привласнення земельних ділянок

Генеральна прокуратура України і Служба безпеки провели повторні обшуки в міській раді Харкова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що обшуки пройшли в рамках розслідування справи про шахрайство, розтрату майна, створення злочинної організації та зловживання владою чиновниками Харківської міськради. Напередодні з метою перевірки та фіксації доказів, отриманих слідством, ГПУ і СБУ провели повторні обшуки в приміщенні Харківської міської ради, реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області. Також обшуки проводилися по юридичних адресах ряду житлово-будівельних кооперативів, яким виділялася значна кількість земельних ділянок, а також за місцем проживання членів і засновників даних ЖБК.

"За результатами обшуків вилучено документи, що містять дані про незаконність виділення таких земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння зазначеного злочину", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, чиновників підозрюють у тому, що вони протягом 2008-2014 років створили понад 90 обслуговуючих кооперативів і сприяли їм у виготовленні правовстановлюючих документів на незаконно привласнені землі вартістю понад 4 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсоні двох чиновників міськради підозрюють у розкраданні 5 млн гривень.