ua en ru

Генпрокуратура та СБУ провели обшуки на підприємстві "Укрхімтрансаміак"

Генпрокуратура та СБУ провели обшуки на підприємстві "Укрхімтрансаміак" Фото: Генеральна прокуратура України (УНІАН)

Обшуки проведено у зв'язку з підозрою в розтраті понад 230 млн гривень

Генеральна прокуратура України і Служба безпеки провели обшуки на державному підприємстві "Укрхімтрансаміак". Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Повідомляється, що обшуки проведено у зв'язку з підозрою в привласненні і розтраті понад 230 млн гривень державних коштів керівництвом підприємства,

"Як встановлено слідством, роботи підрядниками (переможцями тендерів) не виконувалися і виконані бути не могли через відсутність у них відповідного промислового обладнання та отриманих в установленому законом порядку дозволів та ліцензій. Однак, зазначені факти не завадили службовцям ДП "Укрхімтрансаміак" у визначенні переможців торгів і надання останнім передоплати за "роботу" в розмірі від 80 до 100 відсотків", - йдеться в повідомленні.

За результатами обшуку вилучено документи, які мають значення для кримінальної справи і встановлення обставин скоєних злочинів. У ГПУ наголосили, що в розтраті коштів підозрюють колишнього генерального директора "Укрхімтрансаміак".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрюваного в розтраті екс-директору "Укрхімтрансаміаку" загрожує до 12 років ув'язнення.