ua en ru

Справа Савченко направлено до суду Ростовської області

Справа Савченко направлено до суду Ростовської області Фото: Надія Савченко

Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок

Заступник генерального прокурора Російської Федерації Віктор Гринь затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянки України Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури Російської Федерації.

"На думку слідства, Савченко, будучи офіцером збройних сил України, перебуваючи у розташуванні воєнізованого батальйону "Айдар", 17 червня 2014 р. в районі п. Металіст Слов'яносербського району Луганської області вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста ополченців Луганської Народної Республіки з розташованими на ньому мирними громадянами, у тому числі трьома громадянами Російської Федерації - кореспондентами ВГТРК. В результаті обстрілу двоє росіян були вбиті", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що кримінальна справа направлена ​​для розгляду по суті до Донецького міського суду Ростовської області.

"Не пізніше 23 червня 2014 р. Савченко в Луганській області України в районі місцевого пункту пропуску (місця перетинання кордону) Донецьк - Північний, в порушення встановленого порядку для в'їзду на територію Російської Федерації, діючи умисно, таємно перейшла державний кордон Російської Федерації з України поза відповідного пункту пропуску", - повідомляють в генпрокуратурі РФ.

У той же час адвокат льотчиці Марк Фейгін заявив, що "Кремль пішов за найгіршим з можливих варіантів по справі Савченка".

Нагадаємо, раніше Савченко заявила, що готова до суду в Росії.