ua en ru

Генпрокуратура розслідує розкрадання кредиту Всесвітнього банку протягом 6 років

Генпрокуратура розслідує розкрадання кредиту Всесвітнього банку протягом 6 років Фото: ГПУ розслідує розкрадання кредиту Світового банку

Посадові особи органів місцевого самоврядування використовували фіктивні компанії для привласнення коштів

Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами розкрадання кредиту Світового банку, виділеного на розвиток української інфраструктури. Про це йдеться у постанові Печерського суду Києва від 30 січня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, слідством встановлено, що протягом 2007-2013 років Світовий банк надав кільком областям України кошти у рамках реалізації спільного проекту "Розвиток міської інфраструктури". Кредит був наданий під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Кошти призначалися для реконструкції і модернізації об'єктів, що належать комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність у сфері водопостачання та водовідведення. Зазначені гроші направлялися безпосередньо підприємствам.

Однак, посадові особи низки регіональних комунальних підприємств перераховували отриманий кошти на рахунки фіктивних компаній, при цьому вартість нібито виконаних робіт, була значно завищена, а у деяких випадках роботи не виконувалися взагалі. Надалі безготівкові кошти переводилися у готівку за допомогою конвертаційних центрів.

Нагадаємо, Військова прокуратура розслідує розкрадання держкоштів при ремонті "Гетьмана Сагайдачного".