ua en ru

Генпрокуратура призупинила слідство відносно Януковича і його соратників, - нардеп

Генпрокуратура призупинила слідство відносно Януковича і його соратників, - нардеп Фото: Віктор Янукович

Слідство зупинено у зв'язку з тим, що Янукович оголошений в розшук

Генеральна прокуратура України призупинила досудове слідство щодо колишнього президента Віктора Януковича і його соратників. Це випливає з відповіді прокуратури на запит народного депутата Олени Сотник, опублікованого на сторінці Facebook.

У відповідь Генпрокуратура повідомила, що призупинила досудове слідство щодо колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, екс-депутатів від Партії регіонів Олексія Азарова і Артема Пшонки, колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, колишнього міністра освіти Дмитра Табачника, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, колишнього глави МВС Віталія Захарченко, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, колишнього першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, депутата Сергія Клюєва, бізнесменів Олександра Януковича і Сергія Курченка

Слідство зупинено у зв'язку з тим, що зазначені особи перебувають у розшуку.

"Саме для таких випадків, коли підозрюваний переховується від слідства і суду, був передбачений у кримінальному процесі інституту заочного провадження, який не потребує присутності підозрюваних", - зазначила Сотник.

Саботаж ЩОДО зняття недоторканості з Новинського – це просто один з символів того, що ніхто не збирається карати «злочи...

Опубліковано Оленою Сотник 17 листопад 2016 р.

У той же час Генпрокуратура продовжує слідчі дії в рамках кримінальних проваджень стосовно колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Нагадаємо, раніше адвокат Віталій Сердюк повідомив, що допит Януковича відбудеться 25 листопада у режимі відеозв'язку з Ростовського обласного суду Російської Федерації.