ua en ru

Генпрокуратура оцінює "Межигір'я" в 10 млрд гривень

Генпрокуратура оцінює "Межигір'я" в 10 млрд гривень Фото: "Межигір'я" оцінюють в 10 млрд гривень

Наразі майно колишнього президента Януковича беруть під арешт

Приблизно в 10 млрд гривень у Генеральній прокуратурі оцінюють майно Віктора Януковича в його колишній резиденції "Межигір'я". Про це заявив керівник спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, його слова передає "ТСН".

"Витрачено на будівництво, закупівлю різного роду речей і так далі - це не остаточна цифра, вона може бути до 10 мільярдів грн. Це те, що стосується витрат, наприклад, ваза і документи, що коштує стільки-то. А там, де таких документів немає, буде призначатися експертиза", - пояснив Сергій Горбатюк.

Відзначається, що коли завершать процедуру взяття всього майна під арешт, остаточно підрахують його вартість і додадуть до справи про заволодіння Януковичем державною резиденцією.

"Наразі описане майно арештовують, але не в цілому, а тематичними частинами. Вже є рішення суду щодо автопарку, алкоголю і нерухомості. Тепер до списку додали ще корабель-ресторан. У найближчі два тижні слідчі подадуть до суду позов щодо ще майже двох десятків об'єктів "Межигір'я"", - повідомляє служба.

Нагадаємо, Юрій Луценко повідомив, що ГПУ в 2016 році повернула державі 12 млрд гривень.