ua en ru

Генпрокуратура порушить кримінальне провадження за результатами forensic audit ПриватБанку

Генпрокуратура порушить кримінальне провадження за результатами forensic audit ПриватБанку Фото: ГПУ відкриє кримінальну виробництво за розслідування у "Приваті" (УНІАН)

НБУ передав матеріали розслідування правоохоронцям

Генеральна прокуратура відкриє кримінальне провадження на підставі результатів forensic audit державного ПАТ "ПриватБанк", проведеного американським детективним агентством Kroll і оприлюдненоuj сьогодні. Про це на брифінгу повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

За її словами, регулятор вже передав матеріали дослідження в правоохоронні органи, а також ряду дипломатів з країн, які фігурують у розслідуванні та в яких банк має свої структурні підрозділи.

"Ми передали матеріали розслідування Kroll правоохоронним органам і ряду послів. Також ознайомився з матеріалами генеральний прокурор України для відкриття кримінального провадження", - сказала Рожкова.

Заступник голови НБУ також заявила, що протягом усього розслідування спостерігалися неодноразові спроби перешкодити йому.

"Компанія Kroll проводила незалежне розслідування і встановила, що ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій та відмивання грошей. Протягом усього розслідування ми спостерігали непоодинокі спроби створити перешкоди в даній роботі, проте робота була завершена", - сказала вона.

Нагадаємо, незалежне дослідження американського детективного агентства Kroll підтвердило, що нині державний "ПриватБанк" був об'єктом численних махінацій, що призвело до збитків банку в сумі 5,5 млрд доларів.