ua en ru

Генпрокуратура Іспанії висунула звинувачення голові Каталонії Пучдемону

Генпрокуратура Іспанії висунула звинувачення голові Каталонії Пучдемону Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Генпрокурор закликав суд викликати обвинувачених для надання свідчень

Генеральна прокуратура Іспанії висунула звинувачення проти колишнього глави регіональної адміністрації Каталонії Карлеса Пучдемона, а також інших членів розпущених Мадридом регіональних адміністрації і парламенту Каталонії. Про це повідомив генеральний прокурор Хосе Мануель Маса в понеділок, 30 жовтня, в Мадриді, передає Deutsche Welle.

Так, їх звинувачують у заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанны проти державної влади і зловживанні бюджетними коштами. Генпрокурор закликав суд викликати обвинувачених для надання свідчень.

Відзначається, що за підготовку заколоту іспанське законодавство передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 30 років.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна підтримує дії уряду Іспанії, спрямовані на відновлення правового поля при вирішенні каталонського питання.

Раніше повідомлялося, що в Мадриді допускають розширення автономії Каталонії. "Я виключаю незалежність, але необов'язково - розширення автономії, нехай навіть це сьогодні і один з регіонів з найбільшими повноваженнями і можливостями не тільки в Іспанії, але і у всьому світі", - заявив глава МЗС Іспанії Альфонсо Дастіс.