ua en ru

Генпродюсер "Українського радіо" озвучив можливі причини затримання Шаройко в Білорусі

Генпродюсер "Українського радіо" озвучив можливі причини затримання Шаройко в Білорусі Фото: Павло Шаройко (radiosvoboda.org)

Павло Шаройко готував матеріали, які можуть бути "дратівливими" для російської сторони

Затримання в Білорусі українського журналіста Павла Шаройко могло бути пов'язано з його професійною діяльністю. Про це заявив генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін в ефірі "5 каналу".

"Українська радіо" не виключає, що затримання Павла Шаройко пов'язано з його журналістською діяльністю. Він все своє трудове життя був журналістом, за період з 1992 року він працював у різних виданнях, деякі видання були в системі міністерства оборони", - заявив Хоркін.

За його словами, Шаройко постійно з 2015 року висвітлював події в Білорусі для "Українського радіо". До цього журналіст був власним кореспондентом і завідувачем кореспондентського пункту агентства УНІАН.

"Його останні три репортажі в нашому ефірі - це висвітлення роботи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі, це російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" і третій його репортаж стосувався деталей затримання українця Павла Гриба на території Білорусі", - підкреслив Хоркін.

Він також припустив, що ці матеріали "можуть бути дратівливими для російської сторони", оскільки їх журналіст Павло Шайроко готував для України.

Нагадаємо, білоруський телеканал опублікував запис нібито допиту українського журналіста Павла Шаройко, який був затриманий 17 листопада в Білорусі.