ua en ru

Генплан Києва буде винесено на референдум, - Попов

Київська влада планує виносити генеральний план Києва на референдум. Про це голова Київської державної адміністрації Олександр Попов повідомив журналістам під час брифінгу після засідання комітету з економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується остаточного питання, яка буде поставлена на референдумі, або подачі матеріалу, це визначить сам процес обговорення. Можливо це будуть якісь найактуальніші теми, які сьогодні хвилюють усіх, наприклад, наша культурно-археологічна спадщина, її використання в процесі розвитку міста. тобто про все це ми порадимося з киянами і в процесі обговорення отримаємо відповідь, у якому остаточному варіанті виносити генплан на референдум", - заявив Попов.
Також заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, зауважила, що обговорення генплану- це необхідний процес, а саме те, на чому грунтується в майбутньому вся система усунення конфліктів пов'язаних з містобудуванням.
Як раніше заявив заявив начальник Головного управління містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор Києва Сергій Целовальник генплан по забудові Києва вимагає обговорення щепівроку.