ua en ru

Генічеську вистачає газу місцевого видобутку, - "Укртрансгаз"

Генічеську вистачає газу місцевого видобутку, - "Укртрансгаз" Фото: "Укртрансгаз" спростовує недостачу газу для Генічеська

Місту вистачає тих обсягів газу, які добувають на Арабатській стрілці

У Генічеську Херсонської області немає дефіциту з газопостачанням, а місту вистачає газу місцевого видобутку. Про це Facebook повідомив прес-секретар ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський.

"Україна не отримує газ з тимчасово окупованої території Криму, в "Укртрансгазі" такої інформації немає. Добове споживання газу Генічеськом становить 31,2 тис. куб. м, а місцевий видобуток на Арабатській стрілці продукує 33,6 тис. кубометрів блакитного палива. Газу вистачає", - повідомив Білявський.

#важливо: Україна не отримує газ з тимчасово окупованої території Криму, в Укртрансгазі такої інформації немає. Добове...

Опубліковано Максимом Білявським 13 листопад 2016 р.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін розпорядився забезпечити поставки газу в Генічеськ, проте Генічеська РДА спростувала інформацію про нестачу газу та про звернення до "влади" Криму за допомогою в постачаннях газу.

Раніше, під час наради з підготовки до опалювального сезону, віце-прем'єр Геннадій Зубко, доручив провести окрему нараду по підготовці до опалювального сезону в Генічеську Херсонської області, де в минулий опалювальний сезон виникли проблеми з газопостачанням.

Зокрема, на початку року в Генічеську через зниження температури до -14 градусів і обмеженої потужності з видобутку газу місцевого Стрілківського родовища впав тиск у газопроводі, внаслідок чого без газу залишилися 44 багатоквартирних будинки і 400 приватних будинків.