ua en ru

Генеральний регламент ЄС про захист персональних даних набирає чинності з 25 травня

Генеральний регламент ЄС про захист персональних даних набирає чинності з 25 травня Фото: прапори Євросоюзу (twitter.com/EU_Commission)

Новий регламент покликаний удосконалити принципи захисту основних прав громадян в епоху цифрових технологій

Генеральний регламент ЄС про захист персональних даних (General Data Protection Regulation), який вносить зміни та вдосконалює принципи захисту основних прав громадян в епоху цифрових технологій, набирає чинності з 25 травня. Про це повідомляється на сайті Служби зовнішніх зв'язків ЄС.

Генрегламент вдосконалить принципи, закріплені в ухваленій у 1995 році Директиві про захист персональних даних, щоб гарантувати право громадян на недоторканність приватного життя.

"Цей регламент - вкрай важливий захід, який спрямований на зміцнення основних прав громадян в епоху цифрових технологій і на стимулювання бізнесу шляхом спрощення правил для компаній, що працюють на єдиному цифровому ринку", - йдеться в повідомленні.

Також очікується, що єдине законодавство усуне "існуючу фрагментарність і витратні адміністративні бар'єри".

В ЄС розраховують, що зміни забезпечать громадян більшим контролем за їхніми персональними даними і спростять доступ до них.

"Зміни мають на меті гарантувати, що персональні дані громадян захищені - незалежно від того, куди вони відправлені, де вони обробляються або зберігаються навіть за межами ЄС, як це часто буває у разі використання інтернету", - відзначають в Євросоюзі.

Нагадаємо, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг погодився виступити в Європарламенті з поясненнями щодо скандалу з витоком персональних даних користувачів Facebook.