ua en ru

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Е.Шнайдерман розширив коло інвестбанків у справі про шахрайство

Нещодавно вступив на посаду генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнайдерман розширив коло підозрюваних у справі про шахрайство в галузі сек'юрітізації іпотечних боргів, повідомляє РБК daily. "Високопоставлений чиновник має намір зустрітися з представниками найбільших інвестиційних банків і з'ясувати, як саме вони створюють і продають похідні фінансові інструменти", - йдеться в повідомленні.
У списку інвестбанків, що потрапили в поле зору прокурора, виявилися JP Morgan Chase, UBS, Deutsche Bank і Royal Bank of Scotland. Вони приєдналися до Morgan Stanley, Goldman Sachs і Bank of America. Е.Шнайдерман має намір розібратися в хитросплетіннях процесу зі створення похідних фінансових інструментів, заснованих на іпотечних позиках і в маркетинговій практиці банків при реалізації цих активів.
За даними Financial Times, приводом для розширення розслідування послужила апеляція RBS, UBS, BofA і JP Morgan на судове рішення на користь MBIA. Банкіри раніше намагалися довести, що проведена після кризи реструктуризація MBIA вкрай негативно позначилася на можливостях страховика виплачувати компенсації. Сама MBIA активно намагається судитися зі своїми клієнтами-банками.