ua en ru

Генеральний директор МОП закликав до тіснішої співпраці між МВФ, ЄС і МОП

Генеральний директор МОП Гай Райдер закликав до тіснішої співпраці між МВФ, ЄС та МОП. Про це повідомляє прес-служба Міжнародної організації праці (МОП).

Райдер виступив на тристоронній дискусії, під заголовком "Відновлення після кризи: узгоджена політика, орієнтована на робочі місця і економічне зростання". Вона відбулася у ході IX Європейської регіональної наради МОП, яка проходить в Осло з 8 по 11 квітня.

"Реалізовані сьогодні в Європі програми економічного регулювання найбільш важким тягарем лягають на порушені кризою країни і на найбільш уразливі родини працівників. Нам потрібно переглянути економічну і соціальну політику з тим, щоб перекласти тягар економічного регулювання на тих, хто сильніший. Нам потрібна політика, спрямована на розвиток життєздатних підприємств, де створюється так багато робочих місць", - заявив він.

Заступник голови Європейської комісії Оллі Рен запропонував МОП підтримати ЄС у його зусиллях "підтримати нашу соціальну модель і зберегти промислову базу Європи, це диктує необхідність діалогу між соціальними партнерами і урядами".

За останній квартал 2012 р. економічне зростання в Єврозоні скоротилось на 0,6%, що істотно відбилося на країнах регіону.

Читайте також: Україна та Австрія продовжать співпрацю в питанні професійної реабілітації інвалідів та розвитку ринку праці