ua en ru

Україна та Австрія продовжать співпрацю з питаннь професійної реабілітації інвалідів та розвитку ринку праці

Україна і Австрія продовжать співпрацю з питаннь професійної реабілітації інвалідів та розвитку ринку праці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Відповідна домовленість була досягнута між міністром соціальної політики України Наталією Королевською та федеральним міністром праці, соціального забезпечення та захисту прав споживачів Республіки Австрія Рудольфом Хундшторфером.

Під час зустрічі міністрів праці у рамках IX Європейської регіональної зустрічі Міжнародної організації праці (МОП) "Робоче місце, ріст і соціальна справедливість", який проходить в Осло (Норвегія), представники відомств двох країн домовилися розвивати співробітництво по ряду напрямків.

Королевська запропонувала Рудольфу Хунштоферу продовжувати співпрацю між країнами. "Ми будемо продовжувати співпрацю, зокрема, у сфері професійної реабілітації інвалідів. Крім того, пропоную спільно виробити пропозиції щодо розвитку ринку праці", - повідомила вона.

У відповідь на запрошення, федеральний міністр праці, соціального забезпечення та захисту прав споживачів Республіки Австрія прийняв пропозицію Королевської здійснити візит до Києва.

Міжнародна організація праці (МОП) - спеціалізоване агентство системи ООН, яке ставить за мету просування принципів соціальної справедливості, реалізацію прав людини та прав у сфері праці. Створена у 1919 р., МОП стала першим спеціалізованим агентством ООН в 1946 р. МОП розробляє міжнародні трудові норми у формі конвенцій і рекомендацій, встановлюючи мінімальні стандарти в області основних трудових прав.

Під час перебування в Осло 8-10 квітня у міністра соціальної політики України Наталії Королевської заплановані зустрічі з міністром соціального забезпечення та праці Литовської Республіки Альгімантісом Пабедінскене, міністром зайнятості Королівства Бельгія Монікою де Конінк, федеральним міністром праці, соціального забезпечення та захисту прав споживачів Республіки Австрія Рудольфом Хундшторфером, міністром праці та соціального захисту Російської Федерації Максимом Топіліним, а також з генеральним директором Міжнародного бюро праці Гаєм Райдером.

Читайте також: Ринку праці ЄС не вистачає близько 6 млн робочих місць для відновлення докризової ситуації у сфері зайнятості