ua en ru

Генерал США заявив, що не виконав би незаконний наказ Трампа про ядерний удар

Генерал США заявив, що не виконав би незаконний наказ Трампа про ядерний удар Фото: ядерні боєголовки США (upload.wikimedia.org)

Замість цього він запропонував би йому законні способи вирішення проблеми

Генерал Джон Хайтен, керівник Стратегічного командування США, відповідальний за ядерний арсенал країни, прокоментував можливість застосування ядерної зброї з боку США. Генерал заявив, що не підкорився б "незаконному наказу" президента Дональда Трампа, передає DW.

Зазначено, що замість цього він запропонував би йому законні способи вирішення проблеми. При цьому Хайтен не пояснив детально, що саме вважає "незаконним наказом", але навів приклад.

"Я даю президенту пораду. Він казатиме мені, що я маю робити. І якщо це незаконно, то що, на вашу думку, трапиться? Я скажу: пане президенте, це незаконно", - заявив Хайтен на міжнародному форумі з питань безпеки в канадському Галіфаксі.

Тоді, за його словами, вони почнуть "обговорювати інші можливості". Хайтен додав: "Так це працює. Не настільки й складно".

Він також зауважив, що має багаторічний досвід і знання.

"Ми не дурні. Ми багато думаємо про такі речі. Якщо ти несеш таку відповідальність, то як можеш не думати про це?" - додав він.

Ці слова американського генерала пролунали на тлі останніх різких заяв президента США Дональда Трампа щодо Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше Трамп назвав ядерну програму Північної Кореї загрозою для світу.