ua en ru

Генерал РФ Асапов командує одним з підрозділів бойовиків на Донбасі

Генерал РФ Асапов командує одним з підрозділів бойовиків на Донбасі Фото: Валерій Асапов знаходиться на Донбасі

Валерій Асапов перебуває на посаді "командувача 1 АК (Донецьк)"

Російський генерал Валерій Асапов командує одним з підрозділів бойовиків на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У повідомленні наголошується, що управління розвідки продовжує цілеспрямовано збирати факти участі кадрових офіцерів ЗС РФ у військових злочинах на Донбасі для їх подальшої передачі в Міжнародний кримінальний суд.

"Підтверджено, що на посаді "командувача 1 АК (Донецьк)" знаходиться кадровий офіцер російської армії, генерал-майор Асапов Валерій Григорович (прізвище прикриття - Примаков). Встановлено, що генерал-майор В. Асапов прибув з посади командувача 68 армійським корпусом Східного військового округу ЗС РФ" (р. Южно-Сахалінськ). 3 березня ц. р. командувач 1 АК здійснив перевірку підрозділів 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) в районах н. п. Козацьке і Маркине", - повідомили в розвідці.

Нагадаємо, на території Донбасу, підконтрольної незаконним збройним формуванням почалася нова хвиля "заміни" командирів підрозділів бойовиків на кадрових російських офіцерів.