ua en ru

Генерал Назаров подав апеляцію на вирок у справі про збитий Іл-76

Генерал Назаров подав апеляцію на вирок у справі про збитий Іл-76 Фото: генерал Віктор Назаров

Суд може через місяць розглянути апеляцію Назарова на вирок

Засуджений до семи років позбавлення волі у справі про збитий військовий літак Іл-76 на Донбасі генерал-майор Віктор Назаров подав апеляцію на вирок, передає "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката потерпілих Віталія Погосяна.

За словами Погосяна, у Назарова за законом був місяць для подання апеляції, а суд її розгляне, на думку адвоката, не раніше ніж через 30 днів.

"Після отримання судом апеляції дається час сторонам - написати свої заперечення. Зазвичай це займає близько двох тижнів. Наскільки мені відомо, це досить об'ємний документ. На мою думку, розгляд самої апеляції в суді може відбутися не менш ніж через місяць, а то й більше", - зазначив Погосян.

Нагадаємо, в кінці березня суд у справі про збитий Іл-76 засудив генерала Назарова до 7 років в'язниці. Його визнали винним у службовій недбалості, яка призвела до трагедії в ніч на 14 червня 2014 року, коли військово-транспортний літак при посадці в аеропорту "Луганськ" збили проросійські бойовики з ПЗРК "Ігла". На борту літака знаходилися 40 десантників і 9 членів екіпажу. У результаті катастрофи всі вони загинули.