ua en ru

Суд у справі про збитий Іл-76 засудив генерала Назарова до 7 років в'язниці

Суд у справі про збитий Іл-76 засудив генерала Назарова до 7 років в'язниці Фото: генерал Віктор Назаров

На суді довели службову недбалість Назарова, яка призвела до загибелі майже 50 військових

Павлоградський міжрайонний суд засудив колишнього начальника оперативного штабу АТО генерала Віктора Назарова до семи років позбавлення волі у справі про збитий військовий літак Іл-76. Про це у Facebook повідомив адвокат Віталій Погосян.

"Всі докази щодо вини Назарова є належними. Визнати Назарова винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України і призначити йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі", - процитував Погосян рішення суду.

Також адвокат повідомив, що звинуваченню відмовили в позбавленні Назарова військового звання, а суд задовольнив позови потерпілих і стягнув з Міністерства оборони України по 0,5 млн гривень кожному.

Всі докази, щодо вини Назарова В. М. є належними! Визнати Назарова В. М. винним у скоєнні кримінального правопорушення пе...

Опубліковано Vitalik Pogosyan 27 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справа ватажка ЛНР Ігоря Плотницького за збитий ІЛ-76 передали в суд.

Зазначимо, трагедія сталася у ніч на 14 червня 2014 року. Військово-транспортний літак Іл-76 при посадці в аеропорту "Луганськ" збили проросійські бойовики з ПЗРК "Голка". На борту літака знаходилися 40 десантників і 9 членів екіпажу. У результаті катастрофи всі вони загинули. Назарову пред'явили звинувачення у службовій недбалості.