ua en ru

Якщо б не агресія РФ, НАТО б не зміцнювало свою військову присутність, - Генерал НАТО

Якщо б не агресія РФ, НАТО б не зміцнювало свою військову присутність, - Генерал НАТО Фото: Петр Павел (Mariscal/EPA)

Петр Павел вважає, що Росія виступає не з класичною військовою агресією

Голова Військового комітету Північно-Атлантичного альянсу Петр Павел заявив, що НАТО не зміцнювало б свою військову присутність, якби Росія не вторглась у Придністров’я, Грузію й Україну. Про це Петр Павел заявив на міжнародній конференції зі стратегічних комунікацій НАТО, передає "Радіо Свобода".

"Якщо б Росія не вторглась до Придністров’я, Грузії й в Україну, викинувши при цьому через вікно всі міжнародні стандарти, НАТО б не зміцнювало свою військову присутність на своєму східному й південному фланзі", - зазначив Петр Павел.

Він зазначив, що Росія не радіє з нинішнього світового порядку, заснованого на західному зразку ліберальної демократії, і намагається змінити його так, щоб він більше відповідав її національній моделі суспільства.

За його словами, Росія виступає не з класичною військовою агресією, а націлена на гібридні засоби, зокрема, на пропаганду, яку поширює в традиційних ЗМІ й у соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко віддав розпорядження готувати проект поправок до Конституції, який закріпить прагнення України до вступу до НАТО та до ЄС.