ua en ru

Гендиректором "Газпром експорту" призначена Олена Бурмістрова

Генеральним директором ТОВ "Газпром експорт", компанії, що займається, зокрема, транспортуванням газу через Україну, призначена Олена Бурмістрова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Газпрому".

При цьому, як повідомляється, заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв буде курирувати зовнішньоекономічний блок, а також програми соціального розвитку та спорту.

"Розширення географії роботи, масштабні плани "Газпрому" на зовнішніх ринках диктують необхідність нових структурних і функціональних рішень", - сказав голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Олена Бурмістрова у 2003-2006 роках обіймала посаду заступника директора компанії "Спецгаз" ТОВ "Газпром експорт". У 2006-2011 роках - начальник департаменту, керуючий директор з нафти, нафтопродуктів і продуктів нафтохімії ТОВ "Газпром експорт".

У 2011-2014 роках - заступник генерального директора з нафтогазової продукції, СПГ і нових газових ринків ТОВ "Газпром експорт".

ТОВ "Газпром експорт" - 100-процентне дочірнє товариство ВАТ "Газпром". Поставляє природний газ більш ніж у 20 країн. Експортує газовий конденсат, нафту, нафтопродукти, зріджені вуглеводневі гази та іншу продукцію нафтогазової та нафтохімічної промисловості. Компанія займається маркетингом газу на нових ринках, оптимізацією експортних потоків, аналізом і прогнозуванням кон'юнктури газового ринку. Бере участь у розробці та реалізації інвестиційних газових і газоенергетичного проектів ВАТ "Газпром" в Росії і за кордоном.