ua en ru

Гендиректор Arricano Real Estate Буділовський подав у відставку

Про рішення генерального директора Еміля Будиловського покинути займану ним в компанії посаду з 1 січня 2014 року девелопер Arricano Real Estate повідомив вчора на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі (AIM LSE), пише "Комерсант-Україна".

Буділовський прийняв таке рішення з особистих причин, наголошується в повідомленні.

Крім того, компанії звільнився фінансовий директор Максим Гончарук. До того, як рада директорів знайде топ-менеджерам заміну, виконувати обов'язки CEO буде нинішній керівник юридичного департаменту Ярема Ковалів, а фінансове управління візьме на себе керівник планування та звітності Тетяна Колесник. Вчора в Arricano надати коментарі не змогли.

Джерело в Arricano Group відзначив, що керівництво і основний акціонер не зійшлися в питанні управління бізнесом. Втім, директор Dragon Asset Management (належить ІК Dragon Capital, який володіє часткою в Arricano) Володимир Тимочко каже, що ця інформація не відповідає дійсності.
Arricano Group належить 100% акцій торгових центрів "Сонячна галерея" (Кривий Ріг), City Mall (Запоріжжя), "Південна галерея" (Сімферополь), "РайON" і 49,97% акцій Sky Mall. Основним власником Arricano Group є естонський бізнесмен Хіллар Тедер.
Еміль Буділовський недовго пропрацював в компанії, як і його попередник Метью де Бруїн.

"Але Еміль Буділовський не був СЕО компанії. Близько року тому, через місяць після відходу Метью де Бруина, він став виконуючим обов'язки", - говорить керуючий партнер консалтингової компанії CBRE Сергій Сергієнко.

Джерело, близьке до одного з акціонерів Arricano Real Estate, додав, що Буділовський був узятий на посаду CFO (фінансового директора).

"Після звільнення CEO його поставили керувати компанією, так само як зараз на його місце взятий Ярема Ковалів", - додав співрозмовник, зазначивши, що тоді власники були зайняті вирішенням конфлікту, що виник навколо ТРЦ Sky Mall, і їм було не до пошуку нового керівника.

Під керівництвом Еміля Будиловського компанія багато чого досягла - зокрема, залучила фінансування і провела IPO, каже Тимочко. Він додав, що відхід менеджерів не повинен позначитися на роботі компанії.

В цьому році Arricano Real Estate залучила кредити у російського банку "Санкт-Петербург" і державного Ощадбанку на 25 млн дол. і 30 млн дол відповідно. З 12 вересня в ході розміщення 10% акцій на AIM LSE компанія залучила 24 млн дол.