ua en ru

Гендиректор аеропорту "Харків" вважає відкриття нових рейсів серйозним інвестиційним процесом

Гендиректор аеропорту "Харків" вважає відкриття нових рейсів серйозним інвестиційним процесом Фото: міжнародний аеропорт "Харків" (hrk.aero)

Васильченко розповів про інвестиційні аспекти залучення авіаперевізників

Генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Сістемс АМ" (група DCH Олександра Ярославського) Володимир Васильченко розповів про інвестиційні аспекти залучення авіаперевізників та відкриття нових маршрутів. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

"Щоб освоїти нові напрямки перельотів, потрібні зусилля двох співінвесторів. Вартість одного рейсу для авіакомпанії становить близько 30-40 тис. євро. Тому потрібно розуміти, що якщо він не буде заповнений, то збитки тільки за 1 тиждень можуть становити до 300 тис. євро. Тому до кожного такого проекту перевізники підходять дуже виважено. А аеропорт зі свого боку інвестує кошти у створення вигідних умов для авіаліній, які готові розпочати співпрацю. І, звичайно, наші унікальні знання про потреби пасажирів та перспективи освоениях тих чи інших маршрутів", - сказав Васильченко.

Генеральний директор аеропорту "Харків" зазначив також, що Олександр Ярославський особисто бере участь у налагодженні контактів з перспективними авіаперевізниками.

"Наш інвестор постійно веде переговори з іноземними бізнесменами, які зацікавлені у співпраці з Харковом. В тому числі, і щодо розвитку нашого аеропорту, розширення географії польотів", - розповів він.

Як відомо, 13 лютого, відбулася спільна прес-конференція Володимира Васильчена з головою Харківської обласної державної адміністрації Юлією Світличною, на якій було анонсовано старт рейсів по затребуваних пасажирами напрямах та співробітництва з відповідними авіаційними компаніями. Вже в квітні МАУ відкриє прямий регулярний рейс Харків-Мілан, а потім харків'ян і жителів прилеглих областей очікують Харків-Дортмунд, Київ-Катовіце від WizzAir, Харків - Тбілісі від Georgian Airlines, Харків - Барселона, Тіват, Ларнака, Бургас від SkyUp, а також, можливо, Харків - Одеса, Львів і Дубай.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт "Харків", поряд з іншими ключовими об'єктами міста, був реконструйований групою DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки Харкова до Євро-2012. За даними ЗМІ, обсяг інвестицій бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склав 107,2 млн доларів, а загальна сума вкладень в створення інфраструктури турніру – 300 млн доларів.

В даний час згідно з рейтингом ACI EUROPE (Міжнародна рада аеропортів), Міжнародний аеропорт "Харків" увійшов в число європейських аеропортів, що продемонстрували найбільше зростання пасажиропотоку за 2016 р. (в категорії "аеропорти з пасажиропотоком до 5 млн осіб") з показником +60,1% порівняно з попереднім роком.