ua en ru

Гелетей і Муженко доповіли Порошенко про підняття українського прапора над Артемівському і Дружківкою

Міністр оборони України Валерій Гелетей і голова Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко доповіли Президенту України Петру Порошенку, що над Артемівському і Дружківкою (Донецька область) піднято Державний прапор України.

Міністр оборони України Валерій Гелетей і голова Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко доповіли Президенту України Петру Порошенку, що над Артемівському і Дружківкою (Донецька область) піднято Державний прапор України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Вчора вранці сили антитерористичної операції (АТО) звільнили від бойовиків Слов'янськ та Краматорськ. Пізніше, частина бойовиків, що відступала зі Слов'янська вирушила у бік Донецька.

За словами Президента, звільнення Слов'янська стало початком перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України. За його словами, мирне населення вітало військових, які звільнили місто, зібравшись на спонтанний мітинг на підтримку української армії.

Сепаратисти перебували в Слов'янську майже 3 місяці, з 12 квітня 2014 р., коли був захоплений райвідділ міліції.

Станом на 6 липня зіткнення з бойовиками відбуваються в передмісті Донецька, а також неподалік від Луганська. Бойовики зайняли обласні центри з наміром закріпитися в них.

За останню добу в зоні АТО було поранено 12 українських військовослужбовців. Загиблих немає.