ua en ru

Де купити будинок: екологічний аспект вибору напрямку для будівництва

Сьогодні збираючись купити будинок за містом або замовити будівництво будинку, новосели висувають довгий список побажань до майбутнього місця проживання. Першими в переліку зазвичай коштують пункти «тихе місце», «здорова атмосфера», «поруч з природою». У Київській області є місця, які відповідають всім цим вимогам, однак щоб їх знайти, доведеться посидіти над картою.Збираючись купити канадський будинок під Києвом, в тому числі і в активно споруджуваних котеджних містечках, намагайтеся уникати всіх перерахованих нижче екологічно проблемних зон.

Сьогодні збираючись купити будинок за містом або замовити будівництво будинку, новосели висувають довгий список побажань до майбутнього місця проживання. Першими в переліку зазвичай коштують пункти «тихе місце», «здорова атмосфера», «поруч з природою». У Київській області є місця, які відповідають всім цим вимогам, однак щоб їх знайти, доведеться посидіти над картою.
Збираючись купити канадський будинок під Києвом, в тому числі і в активно споруджуваних котеджних містечках, намагайтеся уникати всіх перерахованих нижче екологічно проблемних зон.
1. Райони з сильним антропогенним навантаженням. Вибираючи між містом і сільською місцевістю, екологи однозначно проголосують за села. У великих населених пунктах зношені комунікації часто не справляються зі своїми функціями. Тому ні про чистій воді, ні про безпеку стоків говорити вже не доводиться. Дозволимо дати пораду: вибираючи купити будинок, орієнтуйтеся не на офіційний статус населеного пункту (місто, смт, село), а на фактичну густину населення. Ідеальний варіант - це невеликі котеджні містечка, де є власна свердловина (а значить і більш чиста вода), закрита територія і віддаленість від великих населених пунктів (менше шкідливого шумового впливу).
2. Селища і села, які безпосередньо примикають до великих автотрас. За хороші під'їзні шляхи не можна платити здоров'ям. Зручне розташування не буде радувати, якщо доведеться жити в постійному шумі і цілодобово вдихати пил і автомобільні вихлопи. Крім того, землі вздовж трас за багато років досить просочилися шкідливими речовинами, в тому числі свинцем і нафтопродуктами. Серед котеджних містечок варто вибирати ті, що розташовані хоча б на кілометр в сторону від автомагістралі.
3. Промислові райони, місця вивозу промислових і побутових відходів. Якщо промзони і санкціоновані шламонакопичувачі можна побачити на картах, то про стихійні сміттєзвалища не дізнатися ніяк, крім як дослідивши місцевість особисто. З цією проблемою намагаються боротися, але поки тільки санкціоновані звалища займають в області понад 200 гектарів, а скільки припадає на нелегальні - залишається тільки здогадуватися.
Дослідивши основні ареали заміського будівництва, можна побачити, що кожному з них властивий свій набір екологічних небезпек. Перерахуємо головні з них.
Броварський напрям. Для району характерна велика кількість сховищ промислових відходів. Тут же зосереджені утилизирующие заводи і підприємства, що переробляють вторинну сировину. Щоб не помилитися з вибором, краще всього заздалегідь провести екологічну експертизу майбутнього місця, де збираєтеся купити будинок.
Бориспільський напрямок. Серед місць, поблизу яких селитися небажано, можна згадати промзону «Бортничі» на кордоні з Києвом. Там відчувається близькість мулових полів Бортницької станції аерації та сміттєспалювального заводу «Енергія». Краще проїхати далі вздовж Бориспільської траси - там можна знайти селища, за якими історично закріпився статус санаторної зони. Про екологічну чистоту цієї місцевості зайвий раз свідчать діючі дитячі оздоровчі табори і бази відпочинку.
Виключивши селища, впритул примикають до траси Київ-Харків, побачимо багато тихих і чистих місць для Вашого майбутнього та можливості купити будинок в стороні від дороги. Так, наприклад, заманливо виглядає зелений масив в районі села Безуглівка, де як раз будується котеджний комплекс «Нова Олександрівка».
Будівництво канадських будинків на лівому березі Дніпра також активно ведеться в околицях села Вишеньки. Ці місця можна з упевненістю віднести до екологічно чистим. Впритул примикають до будинків лісопосадки, віддаленість від галасливих трас, підземні води, не забруднені промисловими стоками - всі ці фактори сприяють здорового життя.
Південне напрямок. З південної сторони Київ оточують як промислові об'єкти, так і полігони побутових відходів, тому вибирати місце для житла потрібно обережно, щоб не потрапити в зону ураження». Найнебезпечнішими об'єктами вважаються полігон твердих побутових відходів №5 між селами Креничі та Підгірці, а також сміттєвий полігон біля Пирогово. Також не сприяє чистому повітрю Трипільська ТЕС.
Прикладом вдалого вибору місця для того, що б купити будинок може вважатися зелена зона біля Новообухівської траси, наприклад околиці села Романково.
Північний напрям. Північні околиці Києва також забудовуються, хоча варто визнати, що багатьох відлякує близькість до Чорнобильської зони. У Вишгородському районі зустрічаються ділянки, де радіаційний фон підвищений. Перед будівництвом бажана консультація фахівця, оскільки маючи лише побутові дозиметри, можна скласти повну картину.
Житомирський напрямок. З точки зору екології, селищ Макарівського району біля Житомирської траси, наприклад, Колонщина або Білогородка, впритул наблизилися до ідеалу для того, що б купити будинок. Оточені лісом, вони максимально віддалені від впливу шкідливих факторів. Єдиний момент: перед тим, як купити тут канадський будинок, краще переконатися, що поруч не заплановано нове масштабне будівництво з вирубкою лісопосадок, інакше весь ефект екологічно чистої зони буде знівельовано.
Висновки
Незважаючи на активну забудову, під Києвом ще залишилися місця, які можна віднести до екологічно чистим. Тут немає ні брудних виробництв, ні сховищ побутових і промислових відходів. Тому вибираючи місце, де купити канадський дім, в першу чергу, варто розглядати зелені зони в Макарівському та Бориспільському районах, а також лісові масиви вздовж Новообуховского шосе.

КУПИТИ БУДИНОК З ДІЛЯНКОЮ ЗА 51900$ можна ТУТ