ua en ru

ДБР викрило керівництво "Артемсіль" на хабарі у 800 тисяч гривень

ДБР викрило керівництво "Артемсіль" на хабарі у 800 тисяч гривень Фото: вилучені гроші (dbr.gov.ua)

У схемі також брали участь співробітники СБУ

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві викрили схему вимагання 800 тисяч гривень посадовцями держпідприємства "Артемсіль" і співробітниками правоохоронних органів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДБР.

Як повідомляється, вимагали хабаря за сприяння в прискореному і безперешкодному перерахуванні грошей за виконані підрядні роботи, замовником яких було держпідприємство.

"Вимагання так званих відкатів відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організаторів якої затримано", - йдеться в повідомленні.

В ДБР відзначили, що у схемі брав участь заступник начальника Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Служби безпеки України в Запорізькій області, а також ряд службових осіб держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль".

Також повідомляється, що чиновники створювали штучні перешкоди підрядникам під час процедури підписання актів виконаних підрядних робіт за укладеними договорами, а також затягували строки перерахування грошей за виконані роботи.

"Розмір так званого "відкату" встановлювався в розмірі 15% від суми укладених договорів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великих розмірах або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що силовики запідозрили трьох інспекторів Львівської митниці Державної фіскальної служби у зловживанні становищем, що завдало понад 2 мільйонів гривень збитків державі.

Як повідомляло РБК-Україна, 24 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон про перезапуск ДБР, який передбачає звільнення Романа Труби.