ua en ru

ДБР проводить обшуки в Омеляна

ДБР проводить обшуки в Омеляна Фото: обшуки у Омеляна (facebook.com)

Обшуки проходять ніби-то за рішенням суду щодо колишніх власників будинку

Зранку 12 червня Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить обшуки в будинку екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Обшуки почались о 6:30.

Про це прес-служба ГБР розповіла в коментарі РБК-Україна.

Також Омелян написав на своїй сторінці у Facebook, що обшуки проходять за рішенням суду щодо колишніх власників будинку, де він зараз проживає.

У коментарі виданню прес-служба ДБР розповіла, що обшуки проходили по справі викрадення та вбивства у 2014 році журналіста Василя Сергієнка. Слідчі дії відбулися за місцем проживання одного з народних депутатів минулих скликань, члена Партії регіонів.

За даними бюро, сім'я Омеляна орендує цей будинок.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка. Обвинуваченим у цій справі проходить колишній начальник охорони нардепа від "Відрождення" Геннадія Бобова. Сам Бобов фігурував в журналістських розслідуваннях Сергієнка.

Адвокати народного депутата спростовують інформацію про причетність Бобова до скоєння злочинів.

"Кримінальне провадження у справі, про який пишуть в ЗМІ, було відкрито ще у 2014 році. Геннадій Бобов не є підозрюваним, обвинуваченим чи підсудним у цій справі і не має жодного відношення до подій шестирічної давності", - зазначила адвокатська компанія, яка представляє його інтереси.

Водночас підтверджується інформація про те, що співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до його будинку, вилучили особисті речі та гроші. У Бобова відзначають, що все це було задекларовано.

"Вилучені цінності не мають ніякого відношення до кримінального провадження, тобто співробітники правоохоронних органів зловжили своїм службовим становищем. Оцінка їх діям буде дана за результатами розгляду скарг адвокатів", - відзначили в адвокатській компанії.

РБК-Україна писало, що навесні 2017 року були не затримані підозрюваний і організатор вбивства журналіста Сергієнко.