ua en ru

У "Газпромі" заявили, що отримали дозвіл на будівництво другої нитки "Турецького потоку"

У "Газпромі" заявили, що отримали дозвіл на будівництво другої нитки "Турецького потоку" Фото: Газпром (gazprom.ru)

Обидві нитки газопроводу планують запустити в експлуатацію до кінця 2019 року

Російська компанія "Газпром" отримала дозвіл на будівництво другої нитки газопроводу "Турецький потік" по дну Чорного моря в обхід України. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на заяву компанії.

"Сьогодні було отримано дозвіл на укладання другої нитки у виключній економічній зоні та територіальних водах Туреччини. Таким чином, всі необхідні дозволи з боку уряду Турецької Республіки для морського укладання газопроводу "Турецький потік" отримано. Тепер однозначно обидві нитки газопроводу будуть запущені в експлуатацію в строк до кінця 2019", - заявив голова компанії "Газпром" Олексій Міллер.

Також у "Газпромі" заявили, що реалізація проекту "Турецький потік", згідно з планом, реалізується одночасно на трьох ділянках: на березі у Росії і Туреччини, а також в Чорному морі.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в "Газпромі" заявили, що завершили будівництво морських ділянок двох ниток "Турецького потоку" на території РФ і продовжили будівництво першої нитки у винятковій економічній зоні Туреччини.