ua en ru

У "Газпромі" відмовилися коментувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом"

У "Газпромі" відмовилися коментувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом" Фото: логотип "Газпрому" (gazprom.ru)

"Нафтогаз" виграв Стокгольмський арбітраж у "Газпрому"

В російському "Газпромі" відмовилися коментувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з НАК "Нафтогаз України", повідомляє російський РБК.

"Ми спочатку читаємо рішення, а потім коментуємо, не навпаки", - заявив прес-секретар глави "Газпрому" Олексія Міллера Сергій Купріянов у відповідь на запит РБК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз Україна" виграла Стокгольмський арбітраж у російського "Газпрому". Так, український "Нафтогаз" виграв суперечку з "Газпромом" за контрактом на постачання газу по всіх спірних питань. Так, ціна газу, отриманого "Нафтогазом" у 2 кварталі 2014 року, зменшена на 27% з 485 дол./тис. кубометрів до 352 дол./тис. кубометрів. Таким чином, завдяки перегляду контрактної ціни "Нафтогаз" заощадив 1,8 млрд доларів на газ, придбаний у 2014-2015 роках.

Відзначимо, "Нафтогаз" також вимагає до 16 млрд доларів в арбітражі за транзитним контрактом; рішення з цього питання очікується 28 лютого 2018 року.