ua en ru

"Газпром" вимагає від "Нафтогазу" близько 2 млн доларів штрафу

"Газпром" вимагає від "Нафтогазу" близько 2 млн доларів штрафу Фото: "Газпром" заявив про штраф "Нафтогазу" у сумі 1,8 млн доларів (колаж РБК-Україна)

Штраф за прострочення платежів обходиться Україні в 600 тис. доларів щодня

Російський газовий монополіст "Газпром" заявляє про стягнення з НАК "Нафтогаз України" арбітражним судом Стокгольма 1,8 млн доларів штрафу за прострочення платежу за поставлений газ. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.

"Газпром" поки не отримав від "Нафтогазу України" виплати за поставлений газ, стягнені арбітражним судом Стокгольма, штрафи за прострочення платежу становлять 1,8 млн доларів", - сказав він.

За словами Медведєва, кожен день прострочення обходиться української компанії в 600 тис. доларів.

Нагадаємо, Російський газовий монополіст "Газпром" вважає, що рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору компанії з українським "Нафтогазом" було прийнято на користь Росії.

НАК "Нафтогаз України" виграла Стокгольмський арбітраж проти "Газпрому" за контрактом на постачання газу по всіх спірних питань. Арбітражний суд повністю відхилив вимоги "Газпрому" за положенням "бери або плати" на суму 56 млрд доларів за 2012-2017 роки.