ua en ru

"Газпром" проігнорував слухання в АМКУ по своєму монопольному становищу

"Газпром" проігнорував слухання в АМКУ по своєму монопольному становищу Фото: голова АМКУ Юрій Терентьєв

Антимонопольний комітет продовжить розгляд справи "Газпрому" 22 січня

Російська корпорація "Газпром" проігнорувала слухання в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) по монопольному становищу на ринку послуг транзиту і порушень умов контракту з НАК "Нафтогаз України", засідання перенесено на 22 січня 2016 року. Про це сьогодні повідомив журналістам голова АМКУ Юрій Терентьєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет прийняв наступне рішення: з урахуванням того, що основний відповідач не з'явився, а ми повинні надати йому право на виклад його позиції, ми оголосили перерву в розгляді справи до 22 січня ", - заявив Терентьєв.

Терентьєв також повідомив, що у листі від 13 січня "Газпром" повідомив АМКУ про те, що спростовує висунуті проти нього звинувачення. При цьому на сьогоднішні слухання у справі представники російської компанії не з'явилися.

"Виносити рішення по такій важливій справі на одне засідання, не надавши відповідачу можливості висловити свої заперечення юридично, некоректно. Якщо ми побачимо, що "Газпром" свідомо уникає участі в нашому розслідуванні і наступної п'ятниці знову не з'явиться, це не стане перешкодою для винесення рішення на підставі доказів і фактів, встановлених нами в ході розслідування", - зазначив Терентьєв.

Нагадаємо, АМКУ визнав "Газпром" монополістом на ринку транзиту газу через Україну.