ua en ru

"Газпром" вимагає від "Нафтогазу" передоплати відразу за 3 млрд куб. м газу, - Коболєв

"Газпром" вимагає від "Нафтогазу" передоплати відразу за 3 млрд куб. м газу, - Коболєв Фото: Коболєв повідомив, що "Газпром" вимагає оплату за завищений обсяг газу

Однак багатьох гарантій з постачання газу згідно з контрактом немає

Російська компанія "Газпром" згідно з контрактом на постачання газу від 2009 року зажадає від НАК "Нафтогаз України" передоплати відразу за 3 млрд куб. м. Про це сьогодні повідомив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

За словами Коболєва, такі умови не влаштовують Україну.


"Існуючий контракт побудований таким чином, що для того, щоб почати відбір газу, ми повинні відразу зробити передоплату великого об'єму. Це мінімум 3 млрд куб. м, які в даний час на місяць Україні не потрібні, це завищений обсяг і це є серйозною проблемою цього контракту", - сказав він.

Коболєв також зазначив, що в чинному контракті немає гарантій з багатьох питань.

"Які гарантії, що весь газ буде подано, що він буде поданий саме в ті точки відбору, які контролює держава, і які ми можемо перевірити? Тобто існує багато неврегульованих питань", - зазначив голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" надасть газ з урахуванням калорійності за ціною близько 173 доларів за тис. куб. м.