ua en ru

"Газпром" не планує закачувати газ в українські сховища, - Міллер

"Газпром" не планує закачувати газ в українські сховища, - Міллер Фото: Олексій Міллер

За його словами, за час, що залишився, треба закачати 3,2 млрд кубометрів

Російський газовий монополіст "Газпром" не планує закачувати газ в підземні газові сховища (ПСГ) України. Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає ТАСС.

"Дійсно, ми бачимо, що закачування газу в підземні газові сховища України зараз йде набагато більш низькими темпами, ніж в минулому році. Тоді до початку відбору "Нафтогаз" накопичив 16,7 млрд кубометрів газу в сховищах. Існуючими темпами навіть на цей обсяг не вийти", - зазначив Міллер.

За його словами, за час, що залишився, треба закачати 3,2 млрд кубометрів, або на 25% вже закачаного в цьому році.

"Нас це турбує, треба терміново нарощувати темпи. Необхідні обсяги газу в ПСГ - це обов'язкова умова надійного забезпечення українських споживачів та транзиту газу до Європи взимку. Але вся повнота відповідальності за ці питання лежить на "Нафтогазі". Ми з цього виходимо і свій закачувати газ в українські сховища не будемо", - підкреслив глава "Газпрому".

Нагадаємо, сьогодні голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ході робочої зустрічі в Мінську обговорили хід підготовки "Нафтогазу України" до осінньо-зимового періоду.