ua en ru

"Газпром" планує просити Верховний суд України переглянути рішення про штраф АМКУ

"Газпром" планує просити Верховний суд України переглянути рішення про штраф АМКУ Фото: у Верховному суді України допускають повторне звернення "Газпрому" по штрафу АМКУ

Законодавство прямо не обмежує звернення

Російський "Газпром" може повторно звернутися до Верховного суду України щодо перегляду рішення Вищого господарського суду про штраф Антимонопольного комітету України. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив суддя судової палати у господарських справах ВСУ Анатолій Ємець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чинним господарським процесуальним законодавством прямо не обмежується кілька навіть разів звертатися суб'єкту звернення. Але існують певні процесуальні строки в межах трьох місяців, якщо будуть поважні причини, а в деяких випадках - рік, надаються такі обставини, що якщо цей термін був пропущений з поважних причин... Звичайно ... Нікому не заборонено звертатися", - розповів він.

Нагадаємо, 21 вересня ВСУ відмовив російському "Газпрому" в розгляді справи щодо скасування 85,966 927 млрд гривень штрафу, накладеного на компанію Антимонопольним комітетом.