ua en ru

"Газпром" розпочав будівництво "Турецького потоку"

"Газпром" розпочав будівництво "Турецького потоку" Фото: "Турецький потік" уже будується

Перші роботи біля російського узбережжя Чорного моря проводить трубоукладальне судно Audacia

"Газпром" приступив до морського укладання газопроводу "Турецький потік". Перші роботи біля російського узбережжя Чорного моря проводить трубоукладальне судно Audacia, передає "Інтерфакс".

Зазначено, що компанія Allseas є підрядником обох ниток морської ділянки газопроводу. Audacia згодом займеться протягуванням труб із берега через мікротунелі.

Повідомляється, що у глибоководній частині Чорного моря "Турецький потік" буде будувати трубоукладальне судно Pioneering Spirit.

"Проект реалізується строго за планом, і до кінця 2019 року наші, турецькі і європейські споживачі отримають новий надійний маршрут для імпорту російського газу", - заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

Як відомо, в грудні 2016 року "Газпром" уклав із Allseas Group контракт на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу з опціоном на укладання другої нитки. Довжина морської ділянки "Турецького потоку" складе близько 900 км - він пройде від Анапи, де і почалися роботи, до турецького берега Чорного моря за 100 км на захід від Стамбула. Максимальна глибина укладання труб - 2200 м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що будівництво ділянки газопроводу до Туреччини "Турецький потік" може розпочатися в другій половині 2017 року.