ua en ru

Газети Великобританії знову попалися на прослушці телефонів знаменитостей

Ще два британських таблоїду попалися на прослушці телефонів знаменитостей. У понеділок до Верховного суду Англії було подано чотири позови до бульварних газет видавництва Mirror Group Newspapers (MGN). Один з позовів спрямований до таблоїду Daily Mirror екс-тренером збірної Англії з футболу Свен-Ераном Ерікссоном. Троє інших заявників (актриса Шобна Гулаті, колишня няня дітей подружжя Бекхем Еббі Гібсон і екс-капітан футбольної команди "Блекберн Роверс" Гаррі Фліткрофт) подали позови до газет Sunday Mirror і The People.

Позивачі вказують на "зловживання довірою і конфіденційною інформацією", які пов'язані з "перехопленням і/або прослуховуванням мобільних телефонів та повідомлень голосової пошти", пише The Financial Times.

Претензії стосуються статей, опублікованих у 1995-2004 роках. Марк Льюїс, адвокат усіх чотирьох позивачів, сказав, що на відміну від розглядів з News Corp., коли список жертв прослушки був зафіксований співробітниками видань на папері, у випадку з MGN ніяких документальних підтверджень зловживань поки немає, пише The Telegraph. MGN наполягає, що журналісти видання працюють в рамках закону.

У зв'язку зі скандалом про прослуховування проти News Corp. подали більше 200 цивільних позовів, з яких 155 розглядаються Верховним судом. На даний момент близько 60 справ уже залагоджено, а компанія виплатила 224 млн дол. судових і професійних штрафів, свідчить звіт News Corp за фіскальний рік, що закінчився 30 червня. Рахунки материнської компанії видавництва Trinity Mirror будуть менші, але її акції після новини про позови вже подешевшали на 12,5%. Компанія крім іншого випробовує проблеми на тлі падіння тиражів і низької виручки від реклами.

Читайте також: Медіамагнат Мердок покинув пост директора ряду компаній, які входять в News Corporation