ua en ru

Кабмін просять виділити газетам по 50 тис. гривень в рамках роздержавлення ЗМІ

Кабмін просять виділити газетам по 50 тис. гривень в рамках роздержавлення ЗМІ Фото: газетам хочуть допомогти вийти з-під контролю держави

Із такою ініціативою виступив Державний комітет телебачення і радіомовлення

Одноразову адресну фінансову підтримку друкованому ЗМІ у розмірі 50 тисяч гривень пропонує затвердити Державний комітет телебачення і радіомовлення. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів представив начальник відділу законопроектної роботи Комітету Олексій Тарасенко, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як ідеться в проекті постанови, одноразова адресна підтримка одному реформованому друкованому ЗМІ передбачена на покриття найбільш витратних складових частин виробничого процесу, зокрема поліграфічні послуги та закупівлю паперу.

"Передбачено, що загальна кількість реформованих ЗМІ становитиме 562 одиниці. В першому етапі орієнтовно беруть участь 200 видань. Вони отримають фінансування в 2017 році, решта - у 2018. Усього на ці цілі потрібно 28,1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.


При цьому зауважено, що держпідтримка надаватиметься виключно за умови забезпечення функціонування друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення і тематичної спрямованості.

Очікується, що проект постанови ще розглядатиметься Міністерством фінансів, також свої пропозиції надасть робоча група НСЖУ з питань роздержавлення.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року Верховна Рада підтримала закон, який передбачає, що органи державної влади, інші держоргани та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих ЗМІ, який був раніше ветований президентом Петром Порошенком, з його пропозиціями.