ua en ru

Газ в українських ПСГ повинні використовувати українські, європейські та американські компанії, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що газ у підземних газових сховищах України повинні використовувати українські, європейські та американські компанії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що газ у підземних газових сховищах України повинні використовувати українські, європейські та американські компанії. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках газової кризи ми повинні по-новому побудувати енергетичний ринок Європи. Це означає, що російський газ продається не на кордоні між Україною та Європейським союзом, а на кордоні між Україною і Росією. Це означає, що українська газотранспортна система повинна експлуатуватися спільно і модернізуватися нашими європейськими партнерами та партнерами США. Це означає, що українські сховища повинні бути наповнені газом. І цей газ повинен належати українським, європейським, американським компаніям", - заявив Яценюк.

При цьому він зазначив, що і Росія теж може приєднатися до цього процесу.
"Якщо Росія хоче заходити - будь ласка. Ми дамо всім доступ, як цього вимагає міжнародне законодавство", - зазначив прем'єр.