ua en ru

Газ власного видобутку покриває 60% потреб населення України, - НКРЕКП

Газ власного видобутку покриває 60% потреб населення України, - НКРЕКП Фото: газ власного видобутку, доступний "Нафтогазу", покриває 60% потреб населення

У НКРЭКУ переконані, що зниження тарифів призведе до дефіциту "Нафтогазу"

Газ власного видобутку покриває близько 60% потреб населення України. Про це свідчать дані графіка, який розмістив на своїй сторінці в Facebook член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Андрій Герус.

"Політики все далі розкручують тему "неправильних" тарифів. Ніби-то в лютому при розрахунку ціни на газ була допущена помилка і десь у запасах є 4 млрд м. куб. газу Укргазвидобування (УГВ), які залишилися з попередніх років. На жаль, жодних 4 млрд м. куб. газу немає. Це чітко видно на графіку, у нас постійне зниження видобутку з 2008 року, тому що низькі тарифи не дозволяли інвестувати в розробку нових родовищ. Тому чистий баланс газу власного видобутку після споживання населенням з 2006р. не +4 млрд., а -10 млрд, математика проста", - написав Герус.

Політики все далі розкручують тему "неправильних" тарифів. Ніби-то у лютому при розрахунку ціни на газ була допущена пом...

Posted by Andriy Gerus on 19 Май 2015 г.

За словами члена НАКЭКУ, якщо депутати доб'ються зниження тарифів, дефіцит НАК "Нафтогаз України" зросте.

"І якщо депутати таки якимось чином доб'ються зниження тарифів, дефіцит НАК виросте, то МВФ зупинить фінансову допомогу, ми повернемося до курсу як мінімум 38 грн/дол. і тоді імпортований газ для нас точно буде "золотим". Та й курс на 38 протримається недовго. Ось це і буде логічний фінал політичного популізму", - зазначив Герус.

Нагадаємо, Рада коаліції сьогодні, 19 травня, о 19:00 на засіданні з участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та представників міністерств і НКРЭКУ обговорить зниження тарифів.