ua en ru

Газ не повинен бути інструментом дестабілізації тієї чи іншої країни, - Президент Болгарії

Газ не повинен бути інструментом дестабілізації тієї чи іншої країни, - Президент Болгарії Фото: Росен Плевнелієв

Плевнелієв заявив, що Україна - це ключовий партнер, який гарантує енергетичну безпеку Болгарії

Газ не повинен бути інструментом дестабілізації тієї чи іншої країни. Про це сьогодні, 7 липня 2015 р., після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві заявив Президент Болгарії Росен Плевнелієв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас Україна - це ключовий партнер, який гарантує енергетичну безпеку Болгарії, Європи ... І тому ми сьогодні працюємо над диверсифікацією. Рушійні сили спрямовані на те, щоб газ не був зброєю, а був звичайним товаром, який продаватимуть за ринковими цінами. Ми знаємо, що російські, азербайджанські і багато інших компаній, які проставляють газ у Європу, скористаються тим середовищем, яке створює Європа - це середовище правил, конкуренції, ясних регуляторів. Третій пакет не спрямований проти когось - це шанс створити вільний ринок газу у Європі. Газ не повинен бути інструментом дестабілізації тієї чи іншої країни", - заявив Плевленієв.

Він також зазначив, що Україна має великий потенціал.

"Болгарські компанії гідно оцінюють величезний потенціал, який має Україна. Сьогодні в Україні працює 200 болгарських компаній, 67 представництв болгарських компаній. Всі вони розуміють Україну і бачать її потенціал",- заявив Плевленієв.

Нагадаємо, Україна і Болгарія підписали протокол про співробітництво у сфері освіти.