ua en ru

Газ для ДНР/ЛНР замовило дочірнє підприємство "Нафтогазу", - Новак

Газ для ДНР/ЛНР замовило дочірнє підприємство "Нафтогазу", - Новак

Газ для так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" (ДНР/ЛНР) замовило дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України". Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак, передає "Росія 24".

За його словами, у контракті докладно описані всі пункти здачі газу для України, в т. ч. на кордоні Росії та Луганської і Донецької областей через ГВС "Прохорівка" і "Платово".

Також у контракті зазначено, що додаткові пункти здачі узгоджуються дочірніми товариствами "Газпрому" і "Нафтогазу України".

"Донецькоблгаз" - дочірнє підприємство "Нафтогазу України", - пояснив Новак. Це підприємство подало заявку на поставку газу через ГВС "Прохорівка" і "Платово" на південно-східній межі Донбасу та Ростовської області Росії.

Поставки російського газу в Донбас, які розпочалися з 19 лютого в обсязі 10-12 млн куб. м газу на добу, враховуються в загальних українських постачання газу з РФ за контрактною ціною 329 дол. за тис. куб. м, яка діє в I кварталі, заявив Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" розрахується з "Газпромом" лише за газ, що надійшов через узгоджені пункти.

Новак заявляв, що постачання російського газу в ДНР/ЛНР не увійдуть в "зимовий пакет".