ua en ru

Гайдар призначена позаштатним радником Порошенка

Гайдар призначена позаштатним радником Порошенка Фото: Марія Гайдар

Марія Гайдар є чинним депутатом Одеської облради

Екс-заступник глави Одеської обласної державної адміністрації, чинний депутат Одеської облради Марія Гайдар призначена позаштатним радником президента України Петра Порошенка. Відповідний указ №83/2017 розміщено на сайті глави держави.

"Призначити Гайдар Марію Єгорівну радником президента України (поза штатом)", - йдеться у тексті указу.

Зазначимо, Гайдар влітку 2015 року була призначена заступником глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. 4 серпня 2015 року Порошенко надав Гайдар громадянство України, пізніше вона повідомила, що написала заяву про відмову від російського громадянства.

23 вересня обласне відділення партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" висунуло Гайдар кандидатом в депутати Одеської облради. На місцевих виборах 2015 року вона була обрана депутатом.

У січні 2016 року голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі призначив Марію Гайдар своїм заступником з соціальних питань. У травні 2016 року Гайдар в зв'язку зі вступом в силу нового закону про держслужбу написала заяву про відставку зі своєї посади, оскільки на той момент залишалася громадянкою РФ. Гайдар продовжила свою діяльність вже як радник Саакашвілі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Гайдар заявляла, що вирішила відмовитися від російського громадянства.