ua en ru

На Гаваях вперше за 30 років відновлять тестування систем ядерної повітряної тривоги

На Гаваях вперше за 30 років відновлять тестування систем ядерної повітряної тривоги Фото: США flickr.com/usembassykyiv)

Приводом для поновлення тестування систем ядерної повітряної тривоги, стала загроза ядерної атаки КНДР

В американському штаті Гаваї відновлять регулярне тестування систем ядерної повітряної тривоги, яке було припинено 30 років тому. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на слова представників управління з надзвичайних ситуацій штату.

Повідомляється, що приводом для поновлення тестування систем ядерної повітряної тривоги, стала загроза ядерної атаки, що виходить від Північної Кореї.

Так, в перший робочий день кожного місяця о 11:45 ранку протягом 60 секунд лунатимуть сирени повітряної тривоги, які будуть чутні в усіх населених пунктах штату.

Крім того, одночасно по всім системам зв'язку буде передаватися заклик до жителів "негайно повернутися в приміщення, не виходити з приміщень, чекати подальших вказівок".

За підрахунками фахівців, вибух бомби потужністю до 150 кілотонн над Оаху може призвести до загибелі 18 тис. осіб, від 50 до 120 тис. чоловік можуть отримати поранення.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що Военно-повітряні сили Сполучених Штатів Америки збираються привести в бойову готовність стратегічні бомбардувальники B-52 вперше з 1991 року.