ua en ru

Гаваї змінили процедуру оповіщення жителів про НС через помилковий сигнал

Гаваї змінили процедуру оповіщення жителів про НС через помилковий сигнал Фото: поліція

Жителям прийшли помилкові оповіщення про наближення ракети

В штаті Гаваї змінили інструкцію по оповіщенню населення штату про надзвичайні ситуації через помилкове спрацьовування системи. Про це повідомляє газета USA Today.

"Ми прийняли нову інструкцію по оповіщенню після збою. Активація та перевірка тестових і дійсних повідомлень про наближення ракети тепер буде здійснюватися двома співробітниками служби. Ми також зможемо протягом секунд скасувати оповіщення в разі помилки", - йдеться в повідомленні.

Раніше влада США заявила, що інцидент з хибним повідомленням про ракетну загрозу на Гаваях відбувся через відсутність в уряду штату потрібних запобіжних заходів та контролю за такими оповіщеннями.

"Як видається, уряд Гаваїв не мало розумних заходів обережності або механізмів контролю для запобігання передачі помилкового попередження", - заявив глава Федеральної комісії зв'язку США Аджіт Пай.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Гавайських островів отримали повідомлення про загрозу атаки балістичними ракетами. Зокрема, зазначено, що попередження про небезпеку були відправлені на мобільні телефони гавайців. При цьому жителям радили "негайно шукати притулок". Пізніше влада островів повідомила, що тривога була помилковою.