ua en ru

У Гамбурзі затримали 288 осіб з моменту початку протестів

У Гамбурзі затримали 288 осіб з моменту початку протестів Фото: поліція Німеччини

З моменту початку протестів в місті було затримано 288 осіб

Поліція Гамбурга повідомила, що з моменту початку протестів в місті було затримано 288 осіб, 144 з них були взяті під варту. Про це повідомляє газета Welt.

Раніше в поліції повідомляли про 83 затриманих в ході зіткнень з протестуючими за два дні, з них 19 було заарештовано.

"Поліція відновила дані по затриманим та заарештованим демонстрантах. З початку протестів проти саміту G20 в Гамбурзі були затримані 144 людини і ще 144 людини заарештовані", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, 7-8 липня в Гамбурзі пройшов саміт G20. На тлі цієї події в місті почалися заворушення. Кількість поліцейських, отримали поранення в ході зіткнень з протестувальниками, перевищило 200 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель заявив, що заворушення в Гамбурзі під час проведення саміту G20 негативно позначаться на репутації Німеччини у світі.

Зазначено, що в ніч на 8 липня 2017 року протести, якими супроводжується саміт Великої двадцятки в Гамбурзі, переросли у заворушення. При цьому найбільше загострення спостерігалося в кварталі Шанцен - екстремісти підпалювали барикади і машини, здійснювали напади на магазини і кидали каміння та пляшки з запалювальною сумішшю у правоохоронців. Для відновлення порядку було залучено озброєний спецпідрозділ поліції.