ua en ru

У Гамбурзі запроваджують обмеження на в'їзд дизельних автомобілів

У Гамбурзі запроваджують обмеження на в'їзд дизельних автомобілів Фото: заборона на в'їзд дизельних автомобілів (facebook.com/stern)

Таким чином міська влада бореться за чистіше повітря

У Гамбурзі наприкінці травня першим з-поміж німецьких міст запроваджують обмеження на в'їзд автомобілів з дизельними двигунами. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міське відомство з питань довкілля.

Заборона в'їзду стосуватиметься всіх легкових автомобілів з дизельним двигуном, що не мають екологічного стандарту "Євро-6", та всіх вантажівок без IV стандарту.

Під заборону на в'їзд авто з дизельними двигунами потрапить 580-метровий відтинок Макс-Брауер-Аллее та 1,7-кілометрова ділянка Штреземанстрасе. На останню ділянку поширюватиметься лише обмеження для вантажівок.

Нові правила мають набути чинності з 31 травня поточного року. Загалом планується виставити 49 заборонних знаків та 55 знаків, що попереджатимуть водіїв автомобілів з дизельним двигунами про необхідність обрати інший маршрут.

Нагадаємо, 27 лютого Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі дозволив містам Німеччини забороняти в'їзд дизельних машин.

Раніше екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) подала до судів кількох німецьких міст позови, спрямовані на те, щоб змусити місцеву владу заборонити пересування дизельних автомобілів. На їх думку це необхідно для того, щоб знизити вміст оксидів азоту в повітрі, яке у багатьох містах ФРН перевищує норми, встановлені в ЄС.