ua en ru

У Гаїті більше 600 тис. дітей гостро потребують допомоги, - ЮНІСЕФ

У Гаїті більше 600 тис. дітей гостро потребують допомоги, - ЮНІСЕФ Фото: діти на Гаїті

У жовтні в країні зафіксовано щонайменше тисячу випадків захворювань дітей на холеру

Більше 600 тисяч дітей у Гаїті гостро потребують гуманітарної допомоги через місяць після того, як руйнівний ураган "Метью" пронісся країною. Про це заявив Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), передає DW.

За даними фонду, діти в країні страждають на різноманітні хвороби та від голоду, близько 50 тисяч із них залишились без домівок та живуть у нелюдських умовах, багато дітей не відвідують школу. Лише протягом останнього місяця в країні була зафіксована щонайменше тисяча випадків захворювань дітей на холеру.

Як відомо, ураган "Метью" пронісся по Гаїті 4 жовтня, спровокувавши в країні масштабні руйнування. Внаслідок буревію, за останніми офіційними даними влади країни, загинуло 546 осіб, більше сотні зникли безвісти, близько 175 тисяч залишились без житла. Згідно з даними ООН, загалом у Гаїті близько 1,4 мільйона осіб гостро потребують гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ураган "Метью" завдав Гаїті економічних збитків на 124 мільярди гаїтянських гурда (1,89 мільярда доларів).