ua en ru

ДАІ планує обладнати дороги України стаціонарною апаратурою фото- відеофіксації.

Державтоінспекція (ДАІ) планує обладнати дороги України стаціонарною апаратурою фото- відеофіксації, повідомляє пресс-служба Департаменту ДАІ МВС України.
Начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць повідомив, що вже існує проект, яким визначено 5 тис. місць розташування такої апаратури. Вона фіксуватиме проїзд на червоний сигнал світлофора, виїзд на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Отримана інформація оброблятиметься автоматично та надходитиме на сервер Державтоінспекції.
За його словами, така система дасть змогу уникнути спілкування працівників ДАІ з водіями, що виключатиме можливість корупційних дій, а також дасть змогу притягувати до відповідальності всіх без винятку порушників, незважаючи на посадові привілеї. Для реалізації проекту необхідні значні кошти, тому, додав С.Коломієць, "в ідеальному варіанті це станеться через один-два роки".
С.Коломієць спростовує чутки, ніби із запровадженням нової системи відеофіксації ДАІ відмовиться від використання приладів "Визир", протее підтвердив, що закупка цих приладів для фіксації порушень правил дорожнього руху не планується.