ua en ru

ДАІ в Черкасах припинило проведення нелегальних автоперегонів

Співробітники ДАІ 6 жовтня припинили несанкціоновані змагання з вуличних автоперегонів, які мали відбуватися на вул. першотравневій в Черкасах. Про це повідомляє прес-служба ДАІ МВС України.

Як повідомили в ДАІ, пізнього вечора 6 жовтня на вулицю Першотравневу в м. Черкаси з'їхалося більше сотні автомобілів, серед яких були машини як вітчизняного, так і імпортного виробництва, а також потужні спортивні автомобілі. Перегони встигли розпочатися, але за оперативною інформацією на вказане місце виїхали співробітники ДАІ, які припинили перегони.

"Всупереч всім правилам, перегони проводилися на проїзній частині, що створювало перешкоди в русі для транспорту та аварійнонебезпечну ситуацію для водіїв і глядачів: місце проведення змагань не було обладнане жодними засобами безпеки для людей, які спостерігали за цим дійством. Зважаючи на це, співробітниками ДАІ було вжито усіх заходів для припинення небезпечних змагань - на штрафмайданчик поставлено близько двадцяти автомобілів. Як з'ясувалося, на нелегальні перегони прибули водії із різних областей, в тому числі і з Києва, де нещодавно сталася трагедія", - повідомили в ДАІ.

Перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до частини 3 статі 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом в розмірі від 510 до 680 грн. Якщо рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді у відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до трьох років, повідомили в ДАІ.

Нагадаємо, наприкінці вересня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко доручив ДАІ вивчити ситуацію з нелегальними перегонами в Україні після того, як чиновник Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін загинув у нелегальній автогонці.